a "NAGY" fogyás, diéta az egészségért

a "NAGY" fogyás, fogyás, 90 napos diéta, az egészséges életmód,

REKLÁM

Reklám

Webvitalis.net :: Próbálta már a zöldkávét

Hirdetés

Utolsó kommentek

Blog ajánló

2007.10.24. 16:00 mapci

Hogyan kerüljük el a jojo hatást?

Miért van az, hogy akárhogy diétázik valaki, egyszerűen képtelen megszabadulni a zsírpárnáktól?

Ha összezavarodik a szervezet anyagcsere folyamata, az, az első dolga, hogy diéta után, minél hamarabb visszapakolja a kiürült készleteket, sőt növelje azt, felkészülve, az újabb „ínséges” időszakra. A szervezet emlékezik!

 
Tehát vigyázzunk a diétával! Ha nincs elég akaraterőnk, inkább el se kezdjük!

 
A fogyás titka a mozgás és a helyes táplálkozás.

 
Vagyis ha már egyszer elhíztunk, csakis életmód változással érhetünk el maradandó eredményt!

Az nem működik, hogy 1 hétig diétázom, utána, pedig ott folytatom ahol abbahagytam!

 
Miért nem tudok lefogyni?

 
A fogyni vágyó emberek 95 százaléka számra a diéta az első lépés az elhízás felé, ugyanis a kilók elleni harc tartós súlygyarapodásba csap át. Még a nulla diétával sem lehet megszabadulni a zsírtól. Az egyetlen hatása a szervezet összezavarása.

Szervezetünk más típusú anyagcserére áll át, mely azelőtt ismeretlen volt. Normális esetben szénhidrátot és zsírt éget, de a nulla diéta alatt fehérjét bont hét napig. A test úgyszólván önmagát égeti el, feléli az izmokat, az immunrendszerét, a vért, és egyre gyengül. Csupán a hetedik napon kezdi el lassan azt tenni, amit várunk tőle: zsírt égetni. Ezt is csak félgőzzel: az energiánk mindössze 40 százaléka származik a zsírból. Eredménye: sikertelenség és frusztráció.

Ha diétázunk, először az izmok és a máj cukortartalékai merülnek ki, és minden gramm cukorral vizet veszítünk. Ezt mutatja a mérleg. Mivel a diéta miatt a zsírégető izmok eltűnnek, minden leadott kilóval csökken az energiánk. Testünk átvált a "takarék-üzemmódra", és megnehezíti a további fogyást. Az önsanyargatás után a kiürült zsírsejtek hatalmas étvággyal kínozzák az elmét és az idegeket. Épphogy megérkezik az első kolbászos szendvics, a kizsákmányolt zsírsejtek máris felkiáltanak: Ide vele! A szervezet készleteket halmoz fel, hogy felkészüljön a következő éhínségre, és először is a zsírraktárait tölt fel.

Ha a zsírraktárak rég nem is teltek, a szervezet további éhséggel gyötör. Mert nem csak "zsíremlékezetünk" van, mely vissza akarja állítani a teli zsírsejtek eredeti állapotát, hanem, "fehérje-emlékezetünk" is. És nem hagy békén, míg az összes elveszett fehérje vissza nem kerül a helyére: az izmokba, az immunrendszerbe és a kötőszövetbe. Csak ezután csillapodik a dühöngő étvágy. Csakhogy a zsírraktárak teltebbek, mint valaha, és súlyosabbak vagyunk, mint a diéta előtt. Ezt nevezik jojo-hatásnak.

A fogyás titka a mozgás és a helyes táplálkozás. Ha valaki egész élete folyamán betartja ezt a két fontos tanácsot, elköszönhet a fölösleges kilóktól.

Dén Anita       

Forrás: életforma.hu

 
 

Szólj hozzá!

Címkék: életmód


A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr12205867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása