a "NAGY" fogyás, diéta az egészségért

a "NAGY" fogyás, fogyás, 90 napos diéta, az egészséges életmód,

REKLÁM

Reklám

Webvitalis.net :: Próbálta már a zöldkávét

Hirdetés

Utolsó kommentek

Blog ajánló

2007.10.23. 08:44 mapci

Jojo?

A storyonline-on egy dietetikus nyilatkozik, miszerint aggodalommal figyeli a Nagy Fogyás Show-t. Véleménye szerint ördögi körbe kerülhetnek, mivel minél rövidebb idő alatt, minél nagyobb súlytól szeretnének megszabadulni, és ez jojo effektushoz vezethet.

Véleménye szerint, nagyon fontos, hogy a szervezet sejtszinten elegendő tápanyaghoz jusson.

Alexandra miért nem inkább vitaminokat ad a versenyzőinek? A vitaminok pótlására mindkét csapatnak szüksége lenne.

Azt, hogy mennyire vették figyelembe a már kialakult betegségeket, nem tudhatjuk. Véleményem szerint, akinek volt valamilyen szervi problémája, az nem került be a műsorba.
Aki meg eltitkolta volna, az a saját felelőssége lenne.

Továbbá a mozgás szükségességét hangsúlyozza a szakember, hát azt hiszem, abból bőven kiveszik a részüket a versenyzők!

Aki komolyan veszi, a saját elhatározását, annak a Show-ban eltöltött idő talán elég lesz arra, hogy az elkezdett életmódváltást valamilyen szinten folytatni tudja.

 

Komoly veszély! A nagy fogyásból nagy hízás lesz?!

2007. október 22., hétfő 09:00

Szerző: Orisek Andrea

Felmerül a kérdés: ha a népszerű fogyókúrás verseny egyszer véget ér, mi lesz a versenyzőkkel. Mivel minél rövidebb idő alatt minél több kilótól igyekeznek megszabadulni, könnyen ördögi körbe kerülhetnek. Ráadásul még ennél is nagyobb veszély leselkedik rájuk!

Megkérdeztük Lettner Annamária diplomás dietetikust, mi a véleménye erről a versenyről. A táplálkozástudományi szaktanácsadóként és életmód szervezőként dolgozó szakember elárulta, aggodalommal figyeli show-t.

Többet szed vissza, mint amennyit leadott

Annamária attól tart, hogy a legfontosabb szempont eltűnik a műsorfolyamban. Szerinte egy sikeres fogyókúra nem a tányérnál, hanem a sejteknél kezdődik. Ugyanis a legfontosabb testünk legkisebb alkotóelemeinek a jóllakatása, ehhez pedig a megfelelő tápanyagok bevitele szükséges. Hiszen ha a sejtek kiéheznek, akkor jelentkezhet különböző a problémák között a jojó effektus is.

A szervezet ugyanis érzékenyen reagál a tápanyag megvonásra: ha nem jut megfelelő mennyiségű tápanyaghoz, akkor lecsökken a szervezet működéséhez szükséges energia szintje. Így, ha valaki visszatér eredeti étkezési szokásaihoz, megdöbbenve tapasztalhatja, hogy nemcsak pillanatok alatt visszaszedi a leadott kilókat, de még több is jön hozzájuk. És bár elég ijesztő a túlsúly többszörös visszatérése, ennél nagyobb baj is lehet következménye.

Odafigyelésre van szüksége minden egyes résztvevőnek

A dietetikus elárulta - mivel maga is foglalkozik erősen túlsúlyos emberekkel -, azt tartja a legfontosabbnak, hogy egyénre lebontva kell megállapítani, a kúra során kinek milyen és mennyi kiegészítőre van szüksége. Hiszen a másik nagy kérdés: mivel a túlsúly számos betegség komoly rizikófaktora, vajon mennyire vették figyelembe a megváltozott, esetleg kóros folyamatokat az egyéneknél, ezeknek a fennálló problémáknak a szervezeten belüli tápanyagigényét. Például, ha valakinek a veséje már károsodott, enzimpótlásra lehet szüksége.

Emellett nem tudja eléggé hangsúlyozni a szakember a mozgás szerepét a fogyásban. A káros következmények elkerüléséhez azonban megfelelő sejtenergiát kell bejuttatnunk, mint például a kolloid formájú Q10 koenzimet. Ám emellett is legalább hatféle antioxidánsnak kell jelen lenni, mert különben nem tud részt venni a sejtlégzésben és a sejt energiatermelésében. Amennyiben nincs jó sejtlégzés és sejtenergia, akkor mi lesz?! Hiszen ezek következménye sejthalál lehet...

Forrás: storyonline.hu

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: a nagy fogyás storyonline


A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr92203602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása