a "NAGY" fogyás, diéta az egészségért

a "NAGY" fogyás, fogyás, 90 napos diéta, az egészséges életmód,

REKLÁM

Reklám

Webvitalis.net :: Próbálta már a zöldkávét

Hirdetés

Utolsó kommentek

Blog ajánló

2007.10.24. 13:30 mapci

A kedvenc gyümölcsöm, a málna

Az egyik kedvenc gyümölcsöm a málna. Nagyon ízletes gyümölcs, és még a leveléből is finom teát lehet készíteni, ami hűvös, borongós, őszi-téli napokon visszadhatja a nyár ízét!


Málna
Rubus idaeus L.              

"A málna termése közkedvelt, ízletes gyümölcs"


Népies neve:

himpér (a német Himbeere szóból), boldogasszony csipkéje

A növény leírása:
A rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó cserje hegyvidékeken vadon termő, de hazánkban sokfelé termesztett növény. Gyümölcse közkedvelt csemege.

Hogyan gyűjtsük?
A cserje levelét gyűjtik gyógyászati célokra. A leveleket májustól augusztusig terjedő időszakban érdemes gyűjteni.

Mi van benne?
A gyümölcs ásványi anyagokat, cserzőanyagokat, flavonoidokat, gyümölcssavakat, aromaanyagokat és vitaminokat - köztük sok C-vitamint - tartalmaz.

Mire jó?
Összehúzó hatású szer. A növényi drogot gargarizálásra szájüreg és a torok nyálkahártya gyulladások kezelésére alkalmazzák. Enyhe hasmenés esetén kiváló szer. A várandós kismamák szívesen fogyasztják teáját a terhesség utolsó heteiben, mivel az ellazítja a kismedence tájékának izomzatát, aminek következtében szüléskor az tágulékonyabb lesz.

Hogyan használjuk?

Tea: Egy-két teáskanálnyi szárított málnalevelet forrázzunk le 2,5 dl forró vízzel, hagyjuk állni 8-10 percig, majd szűrjük le. Ízlés szerint ízesíthetjük mézzel vagy cukorral.

Forrás: házipatika.hu


Szólj hozzá!

Címkék: életmód


A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr32205905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása