a "NAGY" fogyás, diéta az egészségért

a "NAGY" fogyás, fogyás, 90 napos diéta, az egészséges életmód,

REKLÁM

Reklám

Webvitalis.net :: Próbálta már a zöldkávét

Hirdetés

Utolsó kommentek

Blog ajánló

2007.11.12. 07:57 mapci

Alexandra tippjei fogyókúrázóknak

Mit tanácsol Alexandra a fogyni vágyóknak?


Néhány tipp az életmódváltáshoz

Fokozatosan kezdj neki étrended változtatásának! Ha mindent egyszerre próbálsz megváltoztatni - türelmetlenül, gyors eredményt várva – kevesebb az esélye a sikernek és az elért súly tartásának

- Légy tudatos a vásárlásaidnál, mindig nézd meg a címkét, sok - az étrend szempontjából jelentős - információt találsz rajta! Éhesen sose menj vásárolni.

- Minden héten mozogj három alkalommal egy órát! A mozgást is fokozatosan építsd fel, egyénre szabottan fokozd a terhelést! Válassz olyan mozgásformát, amelyet szívesen végzel. Egyensúlyba hozza tested-lelked, növeli az alapanyagcseréd, ezzel is tovább segítve fogyásodat.

VÁLTOZTASS MEGRÖGZÖTT SZOKÁSAIDON!

- Ne hagyd ki a reggelit, étkezz naponta 4-5 alkalommal!

Legtöbben nem reggelizünk, hanem cipő és kabát felvétele közt, munkába rohanás előtt megiszunk egy kávét, ezzel letudva a délelőtti étkezést. Van, hogy ebédre is csak egy szendvicset kapunk be, és este mikor hazaérünk, farkaséhségünkben kipakoljuk a hűtő egész tartalmát. A késői óra miatt már nem mozogjuk le az extra bevitelt, így az könnyebben lerakódik. Ráadásul még egy kellemetlen következménye van: megterheljük vele szervezetünket, emiatt rosszul alszunk, és másnap fáradtan ébredünk. A napi egy vagy két alkalommal történő étkezés kedvezőtlenül befolyásolja a vércukorszintet is, amely hatással van az éhségérzetre, és mint ilyen befolyásolja a fogyást, illetve a fogyókúránk megélését. Ha három-négy óránként ehetünk, lelkileg is könnyebb, hiszen az eddigi életmódunk alapján nem fogjuk éhezésként megélni. Emellett, ha három-négy óránként eszünk, nem telik el annyi idő két étkezés között, hogy farkaséhesek lehessünk. Ezáltal könnyebben be tudjuk tartani a szabályokat, ilyenkor ugyanis vércukorszintünk kevésbé ingadozik.

Egy 1999-ben, Amerikában készített tanulmányból kiderül, hogy a problémamegoldó képesség és a memória hatékonyabban működik, a reakcióidő rövidebb, ha reggeliztünk, mintha kihagytuk volna. A reggeli táplálékbevitel tehát fokozza a szellemi teljesítményt.

VÁLOGASD MEG AZ ALAPANYAGOKAT!

Válaszd mindenből a soványabbat! Rengeteget tudsz javítani az étkezésed minőségén, ha fogyókúra esetén mindig, súlytartás esetén többségében sovány húsokat, sovány tejet, zsírszegény tejfölt, illetve joghurtot, kefirt, soványabb sajtokat (light trappista, sovány sajt, mozzarella, feta, stb.) fogyasztasz.

- Részesítsd előnyben a nátriumban szegényebb sót, vagy a jódozott konyhasót / jódozott tengeri sót! Sajnos Magyarországon négyszer-, ötször annyi sót fogyasztunk, mint amennyi egészségünk őrzéséhez megfelelő lenne. Ezért fontos, hogy úgy válogassuk meg az alapanyagokat, hogy azok minél kevesebb sót tartalmazzanak, hiszen az ételkészítés során még tovább emeljük sótartalmát a hozzáadott só mennyiséggel. Próbáljuk meg magunkat fokozatosan szoktatni a kevesebb só mennyiséghez.

- Ha szereted a halat, legalább hetente két alkalommal kerüljön a tányérodra, elsősorban a tengeri halakból vagy busából készült finomságok. Ezek többszörösen telítetlen zsírsavtartalmukkal hozzájárulnak ereid épségéhez, egyes fajtáik csökkentik a vérzsír-szintet, magas víztartalmuknál fogva kevés energiát tartalmaznak, így jó alternatívát nyújtanak még fogyókúrában is a húsokra.

- Ha gabonafélét fogyasztasz, rendszeresen válaszd a magasabb rosttartalmú, és/vagy teljes őrlésű gabonaféléket, vagy az ezekből készült termékeket. Ezek rosttartalmuknál fogva jobban telítenek, kevésbé emelik meg a vércukorszintedet, később leszel éhes, mintha fehér társait etted volna. A tészták közül válaszd a durumtésztát, ennek jóval kisebb a vércukorszint emelő hatása, mint a hagyományos tésztának.

forrás: nagyfogyás. tv2. hu

 

1 komment

Címkék: oldal alexandra


A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr70224142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

édespicimaci · http://www.konyvlelde.hu 2007.11.13. 05:39:16

jó a blogod, teccik
süti beállítások módosítása